• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Австрія інвестує 155 мільйонів євро в сміттєобробну інфраструктуру Івано-Франківщини

    Опубликовано: 2024-08-01 14:00:38

    Австрійський уряд оголосив про плани інвестувати 155 мільйонів євро в розвиток сучасної сміттєобробної інфраструктури в Івано-Франківській області. Цей проект є частиною зусиль країни з покращення управління відходами, враховуючи її успішний досвід у цій сфері в Європейському Союзі.

    Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець повідомив про цю ініціативу після зустрічі з Послом Німеччини в Україні Мартіном Єґером і представниками інвестиційних компаній, які спеціалізуються на управлінні відходами. Він підкреслив, що австрійський досвід показує, що сміттєобробна інфраструктура може бути екологічно чистою і ефективною.

    Проект передбачає будівництво п'яти заводів на Івано-Франківщині, які зможуть переробляти понад 470 тисяч тонн відходів щорічно. Це значне покращення інфраструктури дозволить суттєво зменшити негативний вплив відходів на навколишнє середовище в регіоні.

    Руслан Стрілець зазначив, що існує реальна готовність та зацікавленість з боку місцевих громад, що сприяє активному просуванню проекту. Міністр підкреслив важливість підготовки регіонів до реформування системи управління відходами та залучення інвестицій в інфраструктуру.

    Також він закликав інші області України, такі як Полтавщина, Одещина, Київщина та Закарпаття, долучитися до розвитку системи управління відходами. Це може стати прикладом для інших регіонів і сприяти появі понад 200 нових сучасних заводів європейського зразка в Україні.

    Завдяки цим інвестиціям, Україна сподівається на значне поліпшення в сфері управління відходами, що позитивно вплине на екологічну ситуацію в країні і підвищить якість життя населення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.