• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НЕК Укренерго закликала українців до ощадливого використання електроенергії

    Опубликовано: 2024-07-30 18:00:25

    В умовах зменшення енергетичних ресурсів, НЕК "Укренерго" закликала українців до ощадливого використання електроенергії, зокрема просять перенести споживання на денний час. Таке рішення має на меті оптимізувати навантаження на енергетичну систему країни та забезпечити її стабільність.

    Володимир Кудрицький, голова правління НЕК "Укренерго", звернувся до громадян із закликом звикнути до нових умов енергоспоживання. "Звикайте до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері. Ця звичка всім нам знадобиться восени і взимку", — підкреслив він.

    Енергетики радять перенести споживання електроенергії на денні години, коли спостерігається піковий рівень сонячної активності. "До всіх одне прохання — якщо є можливість, переносьте енергоспоживання наразі на денні години, з 11 до 15", — зазначив Кудрицький.

    Він пояснив, що в цей час сонячна активність найбільша, а температура є комфортною для роботи сонячних станцій. Це допоможе зменшити навантаження на традиційні джерела енергії та сприятиме кращому балансуванню енергетичних ресурсів.

    Такі заходи є важливими для підтримки стабільності енергосистеми в умовах високого попиту та обмежених ресурсів. Перенесення енергоспоживання на денний час також сприятиме ефективнішому використанню відновлювальних джерел енергії.

    НЕК "Укренерго" підкреслює, що збереження енергії є спільною відповідальністю усіх громадян. Адекватне реагування на енергетичні виклики та дотримання рекомендацій може суттєво вплинути на забезпечення стабільного енергопостачання протягом осінньо-зимового періоду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.