• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Швейцарія оголосила про своє рішення не передавати Україні доходи від заморожених російських активів

    Опубликовано: 2024-07-30 13:00:48

    Швейцарія оголосила про своє рішення не передавати Україні доходи від заморожених російських активів, відмовившись від підходу Європейського Союзу. Про це повідомляє Swissinfo.

    Рішення Швейцарії суперечить крокам, які зробив Європейський Союз. 26 липня 2024 року ЄС оголосив про передачу Україні першого траншу в розмірі 1,5 мільярда євро, отриманого від прибутків від заморожених російських активів. Цей крок є частиною зусиль ЄС підтримати Україну у контексті триваючого конфлікту.

    Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії (Seco) пояснив свою позицію, зазначивши, що згідно з швейцарським законодавством та міжнародними зобов'язаннями, країна не має права використовувати доходи від російських активів для спеціальних цілей. Вказується, що Швейцарія не може отримувати "надзвичайний дохід" від коштів російського центрального банку.

    На квітень 2024 року загальна вартість активів Центрального банку Росії, заморожених у Швейцарії, становила понад 7 мільярдів швейцарських франків. Ці кошти відокремлені від активів, що належать фізичним та юридичним особам, пов'язаним із Росією.

    Швейцарська позиція відрізняється від політики ЄС і підкреслює відмінності у підходах до використання заморожених активів. Хоча Європейський Союз активізує свою роль у фінансовій підтримці України, Швейцарія дотримується своєї специфічної політики відповідно до національних та міжнародних норм.

    Таким чином, рішення Швейцарії не передавати доходи від російських активів Україні залишає питання щодо подальших кроків у сфері міжнародної фінансової допомоги Україні у зв’язку з війною та економічними санкціями проти Росії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.