• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корисні поради щодо вечері для кращого сну

    Опубликовано: 2024-07-25 07:24:40

    Дослідження показують, що вибір їжі на вечерю безпосередньо впливає на якість сну. Британські експерти зі здорового харчування поділилися рекомендаціями, які допоможуть поліпшити сон і уникнути безсоння.

    триптофанова роль
    Одним з ключових компонентів їжі, яка сприяє здоровому сну є триптофан - незамінна амінокислота, що бере участь в синтезі білків і вітаміну В3. Триптофан перетворюється в серотонін, який сприяє психічному розслабленню і створює відчуття емоційного благополуччя. Його вміст в таких продуктах, як молоко, мед, банани, вівсянка і м'ясо птиці допомагає регулювати артеріальний тиск і поліпшити сон.

    Корисні вуглеводи для солодких снів
    Для спокійного сну рекомендується включати в їжу такі корисні вуглеводи, як крекери, крупи і сухофрукти. Ці продукти сприяють виробленню гормону росту і підтримують солодкі мрії. Тому суворі дієтичні обмеження, такі як заборона вуглеводів після 6:00 вечора, не сумісні зі здоровим сном.

    продукти, що порушують сон
    Серед продуктів, які можуть викликати безсоння, особливе місце займають напої з високим вмістом кофеїну, жирні і гострі страви. Ці продукти важкі на шлунково-кишковому тракті і можуть ускладнити засипання. Ви також повинні обмежити споживання білків перед сном, оскільки вони можуть стимулювати мозкову діяльність через вміст амінокислот тирозину.

    правила використання медитативної музики
    Для максимальної ефективності музика медитації вимагає спокійної обстановки і відключення від зовнішніх подразників. Так що слухати під час водіння або на вечірках не рекомендується. Найкраще насолоджуватися його звучанням в тихій кімнаті, попередньо розслабленої в зручному кріслі або лежачи на дивані.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.