• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бельгія вкладе 150 мільйонів євро у відбудову України

    Опубликовано: 2024-07-18 09:00:35

    Україна та Бельгія уклали важливу угоду про фінансування проєктів відбудови на суму 150 мільйонів євро. Підписання відбулося під час онлайн-зустрічі прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з бельгійським колегою Александером Де Кроо.

    Про це повідомив Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що ці кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури в Київській і Чернігівській областях. Це значно покращить умови життя місцевих жителів, які постраждали від російської агресії.

    Відповідно до умов угоди, фінансування дозволить реалізувати важливі проєкти з відбудови пошкоджених об'єктів, включаючи школи, лікарні та житлові будинки. Ці проєкти допоможуть створити безпечне та комфортне середовище для мешканців цих регіонів.

    Прем'єр-міністр України підкреслив, що підписана угода значно спростить реалізацію спільних програм і проєктів, сприяючи відновленню, економічному і соціальному розвитку країни. Це також стане важливим кроком у зміцненні співпраці між Україною та Бельгією.

    Ключовим елементом угоди є відкриття представництва Бельгійської агенції розвитку Enabel в Україні. Це дозволить ефективніше координувати зусилля з відбудови та розвитку, забезпечуючи максимальну ефективність використання виділених коштів.

    Це рішення свідчить про підтримку міжнародної спільноти у відновленні України та підтверджує готовність Бельгії активно долучитися до процесу відбудови. Спільні зусилля обох країн спрямовані на створення сприятливих умов для відновлення та розвитку постраждалих регіонів.

    Відбудова інфраструктури є одним із пріоритетних завдань для України, і міжнародна підтримка у цьому питанні є надзвичайно важливою. Угода з Бельгією демонструє значний крок вперед у цьому напрямку, і спільні проєкти стануть важливим внеском у розвиток українських регіонів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.