• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З 21 серпня Угорщина вводить нові правила надання житлової допомоги для українських біженців

    Опубликовано: 2024-07-17 14:00:09

    З 21 серпня 2024 року Угорщина вводить нові правила надання житлової допомоги для українських біженців. Відтепер право на субсидоване житло матимуть лише ті, хто прибув із регіонів, що уряд визначив як постраждалі від війни. Про це повідомляє УВКБ ООН в Угорщині.

    До списку таких регіонів увійшли 13 областей України: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська, Луганська, Житомирська, а також Автономна Республіка Крим і місто Севастополь.

    Біженці з інших регіонів втратять право на безкоштовне житло з 21 серпня, але зможуть залишатися в ньому до 20 серпня. Для подачі заяви на субсидоване житло необхідно буде надати документи, що підтверджують їхнє місце проживання в Україні.

    Право на субсидоване житло після 21 серпня зберігається для певних категорій осіб. Це неповнолітні, один із батьків дитини до 18 років (за умови спільного проживання), вагітні жінки, люди з інвалідністю та особи старше 65 років. Усі вони повинні бути зареєстровані як особи, які потребують тимчасового захисту, і мати постійне місце проживання в зоні, що постраждала від війни.

    Крім того, після 21 серпня 2024 року власники житла більше не отримуватимуть державних субсидій на розміщення інших категорій біженців, що може призвести до вимушеного виселення людей. Уряд не надаватиме альтернативних варіантів розміщення, однак працевлаштовані біженці зможуть отримати підтримку від своїх роботодавців.

    Незважаючи на ці зміни, українські біженці, які прибувають до Угорщини, можуть звертатися до організацій, що надають допомогу на кордоні. Вони можуть отримати їжу, юридичну допомогу, допомогу з пошуком транспорту, житло, предмети першої необхідності та інші види підтримки.

    Ці нововведення спрямовані на оптимізацію процесу надання житлової допомоги та забезпечення її для найбільш уразливих категорій українських біженців. У той же час, вони ставлять додаткові вимоги для тих, хто прагне скористатися цією підтримкою, що може вплинути на багатьох людей, які шукають притулок у сусідній країні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.