• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ОЕСР оголосила про рішення надати фінансову підтримку Україні

    Опубликовано: 2024-07-17 09:00:58

    Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) оголосила про своє рішення надати фінансову підтримку Україні, покривши її внески на 2024 рік та партнерські збори для кількох своїх органів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

    ОЕСР також погасить заборгованість України за 2022 рік та попередні роки. Загальна сума підтримки складе майже 285 тисяч євро. Ці кошти підуть на сплату внесків України до Міжнародного транспортного форуму, Комітету сталі, Насіннєвих схем ОЕСР та Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей.

    Крім цього, будуть покриті партнерські внески за Комітет з питань конкуренції, Комітет публічного урядування, Комітет з питань МСП та підприємництва, а також Інклюзивний механізм ініціативи щодо розмивання податкової бази та виведення прибутку з-під оподаткування.

    Також фінансова підтримка ОЕСР охопить Інвестиційний комітет на розширеній сесії та Робочу групу з питань боротьби з хабарництвом. Ця підтримка дозволить Україні продовжувати активну участь у міжнародних економічних ініціативах та сприятиме подальшій інтеграції в глобальні економічні процеси.

    Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що набуття членства в ОЕСР та подальше поглиблення співпраці з організацією є одним із пріоритетів для України. "Із ОЕСР ми зосереджені на інвестиційних стимулах, сприянні інвестиціям та дерегуляції, розширенні підтримки EКA в Україні та їхньому покритті 100% інвестиційних ризиків і перекласифікації групи ризику нашої країни з групи 7 назад до групи 6, щоб зробити страхування ризиків більш доступним," – зазначила міністр.

    Фінансова підтримка від ОЕСР допоможе Україні не тільки сплатити заборгованість, але й забезпечить активну участь у важливих міжнародних форумах та ініціативах, що сприятиме розвитку національної економіки та покращенню інвестиційного клімату в країні.

    Україна продовжує активно працювати над інтеграцією у міжнародні організації та залученням інвестицій, що є важливим кроком для стабілізації економіки та покращення добробуту громадян. Підтримка від ОЕСР є важливим сигналом довіри та партнерства, що дозволяє Україні рухатися вперед на шляху до сталого розвитку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.