• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США та Австралія розширюють військову підтримку Україні

    Опубликовано: 2024-07-15 09:00:14

    У Вашингтоні, в ході саміту НАТО, президент Сполучених Штатів Джозеф Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для України під час зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським. Також про надання військової допомоги заявила Австралія.

    Під час пресконференції з українським лідером, Джозеф Байден представив новий пакет безпекової допомоги, який став восьмим з моменту підписання закону про національну безпеку.

    Президент США також підтвердив, що цього літа Україна отримає винищувачі F-16, над якими працює спільно з союзниками з НАТО.

    "Сьогодні я маю честь оголосити про новий пакет військової допомоги Україні у сфері безпеки. Цей пакет стане восьмим, який я санкціонував з часу підписання закону про національну безпеку", - зазначив Джозеф Байден.

    За даними ЗМІ, оціночна вартість нового пакета складає $225 мільйонів. У складі цього пакета передбачено постачання додаткових батарей Патріот, ракет для системи NASAMS, а також боєприпаси для систем HIMARS і артилерії, антибронетанкова зброя.

    Президент Австралії також підтвердила готовність своєї країни надати військову підтримку Україні в контексті загальної міжнародної підтримки незалежності та суверенітету.

    Цей крок підкреслює зростаючу міжнародну підтримку України в контексті її обороноздатності та бажання країн-партнерів підтримувати безпеку в регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.