• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща та Південна Корея укладають угоду про спільне виробництво танків

    Опубликовано: 2024-07-12 18:00:44

    Польська оборонна компанія Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) та південнокорейська компанія Hyundai Rotem оголосили про утворення консорціуму для виробництва танків, що оцінюється у 15 мільярдів доларів, повідомляє пресслужба Wprost.

    Згідно з укладеною угодою, консорціум буде займатися виробництвом 180 танків K2PL на базі відомого південнокорейського танка K2 "Чорна пантера". Поточно тривають переговори стосовно використання польських компонентів у цьому проекті.

    Polska Grupa Zbrojeniowa буде відповідальна за координацію виробництва танків та супутньої техніки, включаючи командні та ремонтні машини, які також будуть виготовлятися в Польщі.

    Зазначається, що на інфраструктурні витрати пов'язані з виробництвом танків у Польщі планується витратити 15 мільярдів доларів, з яких 5 мільярдів доларів піде на придбання обладнання.

    Цей проект також очікує часткове фінансування з державного бюджету Польщі, що свідчить про стратегічне значення угоди для оборонної промисловості країни.

    Відзначається, що співпраця між Polska Grupa Zbrojeniowa та Hyundai Rotem сприятиме не лише модернізації військової техніки, але й підсилить стратегічне партнерство між Польщею та Південною Кореєю в галузі оборонних технологій.

    Ця угода також стане ключовим етапом у розвитку оборонного потенціалу Польщі та сприятиме зміцненню її позицій як важливого гравця на європейському оборонному ринку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.