• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чорнобильська зона отримає понад 15 мільйонів євро на відновлення

    Опубликовано: 2024-07-09 14:00:15

    На відновлення Чорнобильської зони відчуження буде виділено понад 15 мільйонів євро з Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля (РМСЧ). Цю інформацію надала Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

    РМСЧ є ініціативою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і наразі має на балансі 15,2 мільйона євро. На засіданні Асамблеї вкладників РМСЧ, що відбулося 2 липня, були оголошені нові внески країн-учасниць.

    Зокрема, Велика Британія обіцяла надати 6,3 мільйона євро, Норвегія внесе 5,6 мільйона євро, Європейська комісія підтримає проект на 2 мільйона євро, а Бельгія виділить близько 200 тисяч євро.

    За інформацією від Міністра захисту довкілля і природних ресурсів Руслана Стрільця, угода з ЄБРР передбачає фінансування відновлення обладнання на Чорнобильській АЕС, закупівлю сучасної протипожежної техніки та оновлення системи запобігання та протидії пожежам.

    На сьогодні на Чорнобильській АЕС працює понад 2300 людей, зокрема на різних відновлювальних та безпекових проектах.

    Ці ініціативи стануть важливим кроком у зміцненні інфраструктури та екологічної безпеки в районі, що страждає від наслідків катастрофи 1986 року. Допомога міжнародних партнерів відіграє ключову роль у забезпеченні стабільності та здоров'я у цій унікальній зоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.