• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Причини і догляд за ламкими нігтями

    Опубликовано: 2024-07-05 21:24:32

    Ламкість нігтів - це проблема, яка сигналізує про збій в організмі. Щоб зрозуміти причини ламкості, важливо знати, як відростити нігті. Нігті починають рости з нігтьової матриці, де клітини кератиноцитів виробляють кератин для формування нігтьової пластини. Білі півмісяці біля основи нігтя - це видимі частини нігтьової матриці. Здорові кератиноцити виробляють кератин без проблем, відображаючи стан внутрішніх органів. Ламкі нігті часто носяться, стають нерівними і змінюють колір.

    Причини ламкості нігтів
    Однією з основних причин ламкості нігтів у жінок є гормональні коливання, особливо зміни рівня естрогену. Естроген впливає на розподіл води в тканинах, а його зменшення може викликати сухість нігтів. Неправильне харчування, нестача вітамінів С, фолієва кислота, білки, залізо і корисні жири також погіршують стан нігтів. Стрес і тривога можуть побічно сприяти ламкості нігтів.

    Анемія, поганий кровообіг, інфекційні захворювання, хвороби печінки і щитовидної залози також можуть викликати ламкість нігтів. Побутова хімія і часте безглянцеве миття рук, а також використання агресивної косметики типу ацетону посилюють проблему.

    Як зміцнити ламкість нігтів
    Для зміцнення ламких нігтів важливо звести до мінімуму контакт з агресивними речовинами. Використовуйте рукавички при чищенні і митті посуду, змащуючи руки і нігті захисним кремом. Збагатіть свій раціон кальцієм, вітаміном С і білками. Жири також необхідні для здоров'я нігтів, тому повністю відмовтеся від них.

    Не шліфуйте нігті, щоб не зламати нігтьову пластину. Щоденний масаж рук, особливо біля основи нігтів, стимулює кровотік і сприяє їх зміцненню. Регулярно зволожуйте нігті живильним кремом, який допоможе зменшити їх ламкість.


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.