• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Економічне відновлення: ВВП України зросло на 3,7% у травні 2024 року

    Опубликовано: 2024-06-21 09:00:34

    У травні 2024 року економіка України продемонструвала зростання ВВП на 3,7% [±1%] порівняно з тим самим місяцем минулого року, що свідчить про поступове відновлення національної економіки. Ці дані були оприлюднені Міністерством економіки.

    За період січень-травень 2024 року загальне зростання ВВП склало 4,3% [±1%] у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Згідно з висновками міністерства, розвиток економіки травня поточного року був обмежений інтенсифікацією військових дій, обстрілами інфраструктури та проблемами з енергопостачанням. Однак бізнес виявив високий рівень адаптивності до цих викликів.

    Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що зростання ВВП було підтримано завдяки активному експорту через Український морський коридор та високому попиту на будівельні послуги, що зумовлено фінансуванням відновлення інфраструктури.

    Також вона відзначила позитивні тенденції в транспортній галузі, промисловості, будівництві, сільському господарстві та внутрішній торгівлі. Проте серед негативних чинників виступає значний дефіцит кваліфікованої робочої сили та спроби Росії знищити українську енергетичну інфраструктуру.

    За словами міністерки, у травні промислові підприємства продовжували відновлювати свою економічну активність, що було досягнуто завдяки експортоорієнтованим виробництвам та зростанню попиту на інвестиційну продукцію в галузях машинобудування та будівельних матеріалів.

    Окремо варто зазначити, що металургійна галузь досягла рекордних обсягів виробництва з початку війни, а виробництво соняшникової олії також показало значний ріст. Це сприяло зміцненню попиту на продукцію в суміжних секторах економіки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.