• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канада продовжила безмитний імпорт української продукції: що це означає для економіки України

    Опубликовано: 2024-06-11 09:00:10

    Канада оголосила про продовження терміну безмитного ввезення товарів з України ще на один рік. Це рішення надає можливість українським виробникам експортувати свою продукцію до канадського ринку без сплати митних зборів. За інформацією, що з'явилася на сайті уряду Канади, безмитний режим, який було впроваджено з 9 червня 2022 року, буде діяти до 9 червня 2025 року.

    Міністр економіки України Юлія Свириденко висловила вдячність канадським партнерам за цей крок, який, за її словами, підтримує українську економіку шляхом збільшення обсягів експорту і тимчасового зняття митних бар'єрів.

    Відповідно до наказу SOR/2024-111, безмитний імпорт українських товарів, що був запроваджений, стосується товарів, які пройшли виробничий процес в Україні, за винятком мінімальних операцій, таких як пакування чи легке зберігання.

    Важливою деталлю є те, що разом із безмитним ввезенням скасовуються антидемпінгові та компенсаційні мита, які інколи сплачуються за участю українських виробників у канадському ринковому просторі.

    Для того щоб скористатися пільгою, імпортери повинні подати відповідні заяви впродовж двох років після ввезення товарів. На жаль, із зони застосування санкцій за Законом про спеціальні економічні заходи продовжує залишатися заборона на імпорт товарів із певних регіонів України.

    Українські експортери отримали додаткову можливість зміцнити своє позиціонування на міжнародних ринках, завдяки вирішальним крокам канадського уряду щодо сприяння зовнішньоекономічній діяльності та підтримці міждержавних економічних зв'язків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.