• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий банк надасть допомогу Україні для покращення ринку житла

    Опубликовано: 2024-06-10 09:00:22

    7 червня Україна уклала меморандум із Світовим банком про взаєморозуміння, який передбачає підтримку державного та приватного секторів у покращенні ринку житла в країні. Це стало відомо з офіційного повідомлення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

    Документ підписали прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віце-президент Світового банку Антонелла Бассані та віце-президент Міжнародної фінансової корпорації Альфонсо Гарсія Мора. Підписання відбулося за онлайн-участі керівного операційного директора Світового банку Анни Б'єрде.

    "Наше завдання полягає не лише у відновленні пошкодженого та зруйнованого житла, але й у модернізації житлової політики відповідно до стандартів ЄС. Світовий банк надаватиме підтримку у спрощенні регулювання для початку нового будівництва та у покращенні захисту громадян, які купують нерухомість", - підкреслив Шмигаль.

    Крім того, уряд України спільно зі Світовим банком працюватиме над створенням стимулів для приватних банків, щоб забезпечити доступні кредити для українських сімей на придбання житла. Це є важливим кроком до поліпшення умов життя громадян та розвитку економіки країни.

    Під час зустрічі також обговорювалися питання енергетичної сфери та надання допомоги в цьому напрямку. Прем'єр-міністр висловив подяку Групі Світового банку за реалізацію спільних проєктів, таких як PEACE, та за допомогу у розробці Матриці реформ, що сприяє стабільному розвитку країни.

    Співпраця зі Світовим банком має на меті вдосконалити законодавчу базу та створити сприятливі умови для розвитку житлового сектору в Україні відповідно до європейських норм. Це дозволить забезпечити громадян сучасним та доступним житлом, підвищуючи їхній рівень життя та сприяючи інтеграції України до Європейського Союзу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.