• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна знову дозволила експорт вугілля: нові правила на 2024 рік

    Опубликовано: 2024-06-03 09:00:06

    30 травня Кабінет міністрів України під час засідання затвердив зміни до переліку квот на експорт товарів, які підлягають ліцензуванню у 2024 році. Важливою новиною стало скасування нульової квоти на експорт кам'яного вугілля, антрациту, брикетів, котунів та інших видів твердого палива.

    Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

    Це рішення було прийняте для підтримки державних вугледобувних підприємств, надавши їм можливість реалізовувати видобуте вугілля на експорт. Раніше встановлена нульова квота фактично забороняла будь-які поставки вугілля за кордон, що обмежувало можливості українських виробників.

    Згідно з новими правилами, квота на експорт вугілля тепер складає 1,153 мільйона тонн. Це дозволить державним шахтам та збагачувальним фабрикам розвантажити накопичені запаси готової продукції, накопичені під час війни, шляхом експортних поставок.

    Відкриття експортного каналу сприятиме належному фінансуванню роботи вугледобувної галузі та підвищенню ефективності використання виробничих потужностей підприємств вугільної промисловості України. Це рішення має важливе значення для стабілізації економіки та забезпечення робочих місць у галузі.

    Нагадаємо, що Україна зупинила експорт вугілля в червні 2022 року задля захисту енергосектора в умовах воєнної агресії Росії. Завдяки цьому вдалося пройти зиму 2022-2023 років без імпорту викопного палива. На початку опалювального сезону на складах у країні було 2 мільйони тонн вугілля, а до кінця сезону залишалося 1,2 мільйона тонн, зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

    Таким чином, нові правила експорту вугілля забезпечать підтримку внутрішньої енергетичної безпеки, дозволяючи при цьому реалізовувати надлишкові запаси на зовнішніх ринках. Це сприятиме зростанню економічної стабільності та розвитку вугледобувної галузі в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.