• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литовський уряд затвердив рішення про виділення 13,5 млн євро на придбання радарів для України

    Опубликовано: 2024-05-31 09:00:45

    Литовський уряд затвердив рішення про виділення 13,5 млн євро на придбання радарів для України. Про це повідомив міністр оборони Лаурінас Кащюнас після засідання уряду, інформує видання Delfi.

    "Ми відповідаємо на потреби України, тому сьогодні ухвалили офіційне рішення про виділення додаткових 13,5 млн євро на закупівлю радарів. Це значно посилить систему оповіщення в Україні", - заявив міністр.

    Він також додав, що Литва приєднується до коаліції з ППО, ініційованої Німеччиною, яка активно підтримує оборонні зусилля України.

    За словами Лаурінаса Кащюнаса, цього року Литва планує придбати чотири радари для України. "Наша мета на цей рік - чотири радари. Вони значно підвищать можливості оповіщення та візуального контролю, а також забезпечать знищення повітряних об'єктів", - пояснив він.

    Міністр також підкреслив, що після поточної закупівлі Литва планує продовжувати співпрацю з Україною у сфері оборони, відповідно до виражених потреб української сторони.

    За даними Міністерства оборони Литви, до цього Україні вже було передано радіолокаційні станції далекого виявлення П-18 радянського виробництва, системи Stinger, пускові установки NASAMS, морські радари, зенітні гармати L-70 з боєкомплектом, а також вертольоти Мі-8 та інше військове обладнання.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.