• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок вантажних автомобілів України: нові тенденції імпорту

    Опубликовано: 2024-05-28 12:00:32

    У першому кварталі 2024 року в Україну було імпортовано майже 10,8 тисяч вантажних автомобілів, що свідчить про значний приріст у цьому секторі транспортного ринку. За даними Державної служби статистики України, загальна митна вартість цих транспортних засобів перевищила 331,3 мільйона доларів США. Ця інформація надійшла від асоціації "Укравтопром".

    За звітом, з імпортованих вантажних автомобілів понад половину складають нові машини, що становить близько 4,8 тисяч одиниць, тоді як вживаних було ввезено майже 6 тисяч одиниць.

    Найбільш активним постачальником вантажних авто до України у звітному періоді виявилася Польща, з якої було ввезено понад 2,2 тисячі автомобілів. Також серед лідерів імпорту вантажівок українськими підприємствами виявилися Словаччина, Китай, Угорщина та Німеччина, які поставили відповідно 1492, 1039, 999 та 949 одиниць.

    На додаток до даних про вантажні автомобілі, варто зазначити, що в останньому місяці українці також підсилили інтерес до імпортованих легкових авто, особливо вживаних моделей молодшого віку. Найпопулярнішим серед них став електромобіль TESLA Model Y.

    Загалом, за перші чотири місяці 2024 року в Україну було імпортовано 86590 легкових автомобілів, які включають в себе як вживані, так і нові моделі. Загальна митна вартість цих авто склала понад $1,134 мільярда.

    Найбільшим постачальником легкових авто до України виявилася Німеччина, звідки було завезено понад 17 тисяч автомобілів. Ці дані вказують на стабільну динаміку імпорту автотранспорту в країну та підтримку попиту на ринку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.