• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія ввела санкції проти рф через закупівлю зброї з Північної Кореї

    Опубликовано: 2024-05-27 13:00:55

    Уряд Японії прийняв рішення про введення санкцій проти дев'яти організацій, що базуються в Росії, одного громадянина РФ та двох кіпрських компаній, через які Москва провадить закупівлі зброї з Північної Кореї. Про це повідомляє агентство Kyodo News.

    На пресконференції речник японського уряду Хаясі Йосімаса зазначив, що Японія рішуче засуджує ці поставки, оскільки вони порушують відповідні резолюції Ради Безпеки ООН. Згідно з висновками уряду, ці кроки є необхідними в контексті триваючого російського вторгнення в Україну та вимагають міжнародного співробітництва.

    Міністерство закордонних справ Японії наголошує, що активи, на які володіють санкціоновані компанії на території Японії, включаючи судноплавні та військові фірми, а також фізичну особу, будуть заморожені.

    Ця реакція Японії стала відповіддю на систематичні випадки замовлень зброї з Північної Кореї через проміжні компанії, які мають зв'язки з Росією. Такі дії ставлять під загрозу міжнародну безпеку та порушують встановлені міжнародним співтовариством санкції.

    Зокрема, Японія акцентує увагу на ефективному використанні міжнародних механізмів та засобів, щоб запобігти подібним діям та змусити країни-порушники дотримуватися міжнародного права.

    Ці нові санкції стають частиною ширшої стратегії Японії щодо забезпечення стабільності та безпеки в регіоні, особливо в умовах зростаючої геополітичної напруженості.

    Введення санкцій – це важливий елемент дипломатичних та економічних зусиль Японії в контексті міжнародного реагування на злочинну діяльність, спрямовану на підрив світового мирного порядку та безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.