• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Естонія підтримує Україну: €650 тис. на гуманітарну допомогу

    Опубликовано: 2024-05-23 09:00:30

    Міністерство закордонних справ Естонії анонсувало про виділення значної суми на гуманітарну допомогу Україні. Загалом буде виділено 656 447 євро на підтримку освіти у прифронтових районах та допомогу місцевим дітям. Про це повідомляє видання Postimees.

    За словами представника відділу зв'язків із громадськістю МЗС, частина цієї суми, а саме 352 695 євро, буде спрямована через некомерційну організацію Eesti Pagulasabi для фінансової підтримки у найбільш уразливих регіонах України та серед українських біженців у Грузії. Це дозволить покращити умови проживання та забезпечити необхідність освіти та психологічної підтримки.

    Залишок суми, що складає 303 752 євро, буде використано некомерційним об'єднанням Mondo на організацію літніх таборів післяшкільної освіти для школярів Запорізької області та підтримку психічного здоров'я мешканців України.

    Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна підкреслив важливість надання підтримки українському народу, який постраждає через російську агресію. За його словами, щоденні обстріли та атаки призвели до трагедійного стану речей у Харківській області та інших регіонах, тому необхідно максимально підтримувати мирних жителів та забезпечувати їх потреби.

    За даними МЗС Естонії, близько 14,6 мільйонів людей в Україні потребують гуманітарної допомоги у 2024 році, особливо це актуально для місць близько фронту конфлікту.

    Естонія вже не один рік надає підтримку Україні на різних рівнях, включаючи двосторонню співпрацю та участь у міжнародних гуманітарних програмах через Червоний Хрест та ООН. Крім того, важливим аспектом є постачання медичного обладнання, транспортних засобів та енергетичних ресурсів, що відіграє вирішальну роль у підтримці інфраструктури та медичного забезпечення.

    Наразі загальний обсяг гуманітарної допомоги Україні від Естонії складає не менше 26,6 мільйонів євро, з яких державний сектор вніс 7,5 мільйонів євро. Крім гуманітарної допомоги, Естонія також активно сприяє Україні у військовій сфері та наданні фінансової підтримки для оборонних потреб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.