• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС готується до переговорів з Україною про вступ: що перешкоджає?

    Опубликовано: 2024-05-22 17:00:05

    Європейський Союз розглядає можливість розпочати переговори щодо вступу України в червні цього року, проте на шляху стоять непогодження з боку Угорщини, яка вимагає врегулювання питань, що стосуються її меншин у Києві. Про це повідомляє видання Politico, посилаючись на європейських дипломатів, які мають інформацію про ситуацію.

    За інформацією Politico, наразі ЄС активно веде дипломатичні зусилля з метою переконати Угорщину схилитися до початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Очікується, що офіційні переговори можуть розпочатись вже 25 червня цього року, якщо вдасться досягти консенсусу.

    Дипломати з Брюсселя та Києва підтверджують, що наразі триває інтенсивна двостороння дипломатія з Будапештом, спрямована на вирішення проблем, які стосуються угорських громад в Україні. Один з представників ЄС вважає, що Угорщина може бажати "завершити" переговори до того, як вона візьме на себе головування в Раді ЄС у липні.

    Згідно з повідомленням, Україна та її підтримувальні країни активно закликають до проведення міжурядової конференції між Брюсселем і Києвом до 1 липня, коли Угорщина очікується на посаді ротаційного головуючого в Раді ЄС.

    Раніше в квітні віцепрем'єрка України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висловила переконання, що під час головування Угорщини в Раді ЄС можна буде розв'язати лише технічні питання.

    У той же день угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що Будапешт буде блокувати 2 мільярди євро допомоги ЄС для України через проблеми, пов'язані з дискримінацією угорських громад.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.