• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іспанія оголосила про новий пакет військової допомоги для України

    Опубликовано: 2024-05-22 09:00:20

    Іспанія надасть Україні новий пакет військової допомоги, до складу якого увійдуть бойові танки Leopard, 155-мм боєприпаси, ракети до систем Patriot, а також системи протидії безпілотникам. Про це повідомило Міністерство оборони Іспанії.

    Новий пакет допомоги було оголошено міністеркою оборони Іспанії Маргаритою Роблес під час засідання контактної групи у форматі "Рамштайн". На зустрічі, яку скликав міністр оборони США Ллойд Остін, брали участь також міністр оборони України Рустем Умєров та інші високопосадовці. Під час засідання учасників поінформували про поточну ситуацію на полі бою, яка є критичною через російський наступ на Харківському напрямку та атаки на українську критичну інфраструктуру.

    Маргарита Роблес наголосила на необхідності термінового надання допомоги Україні, щоб підтримати її в цій складній ситуації. Пакет допомоги, який має надійти наприкінці червня, включатиме, крім згаданих танків і боєприпасів, також системи спостереження та стеження, що значно підвищить здатність України протидіяти ворожим атакам.

    Під час свого виступу, Роблес підкреслила важливість колективних зусиль у підтримці України. Вона зазначила, що Іспанія продовжуватиме надавати необхідну підтримку в максимально стислі терміни. Міністерка також відзначила значний внесок Іспанії у підготовку українських солдатів, що є важливим елементом загальної підтримки Збройних Сил України.

    Крім того, учасники засідання обговорили нагальні та довгострокові потреби Збройних Сил України. Було акцентовано увагу на необхідності забезпечення стабільного постачання зброї та військового обладнання для успішного протистояння агресії.

    Оголошення про новий пакет допомоги стало черговим свідченням підтримки України з боку міжнародної спільноти. Іспанія приєднується до інших країн, що продовжують надавати військову допомогу, щоб допомогти Україні захистити свою незалежність та територіальну цілісність.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.