• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина планує надати Україні додаткові 3,8 мільярда євро військової допомоги

    Опубликовано: 2024-05-21 09:00:31

    Міністерство оборони Німеччини готується подати до затвердження парламенту новий запит на виділення додаткових 3,8 мільярда євро для військової допомоги Україні. Ця ініціатива стала необхідною через те, що раніше виділені 7,1 мільярда євро майже повністю витрачені.

    За даними німецького видання Bild, з великої суми попереднього фінансування в 7,1 мільярда євро залишилося вільними лише 300 мільйонів євро, які можуть бути використані для закупівлі нової зброї чи боєприпасів.

    Міністерство оборони Німеччини вже запропонувало додаткові 3,8 мільярда євро для поточного фінансового року, які будуть використані на оплату військових товарів, придбаних українською армією в промисловості. Ці кошти також будуть спрямовані на фінансування перезамовлень зброї, яку німецька армія передає своїм українським партнерам.

    Згідно з інформацією, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус обговорив ці питання з канцлером Олафом Шольцем та керівником бюджетного відділу Міністерства фінансів Крістіаном Лінднером. Плановані додаткові витрати мають бути підтверджені парламентом в червні цього року.

    "Німеччина не може відмовлятися від підтримки зміцнення обороноздатності України. Цього року ми повинні зробити все можливе для посилення її оборонних потужностей", – наголосили у відомстві.

    Проте, на наступний фінансовий рік можуть виникнути складнощі. За даними Bild, міністерство оборони Німеччини також розглядає можливість отримання додаткових 6,7 мільярда євро для внутрішніх потреб Бундесверу, а також рекордний обсяг допомоги для України в розмірі 15 мільярд євро.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.