• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посли країн ЄС підтримали план забезпечення допомоги Україні

    Опубликовано: 2024-05-09 09:00:11

    Середа, 8 травня, стала важливим днем для України, коли посли країн-членів Європейського Союзу висловили підтримку Плану для Ukraine Facility, узгодивши позитивну оцінку документа, запропоновану Європейською Комісією.

    Міністерство економіки України повідомило про це в своєму заявленні, підкреслюючи, що тепер необхідно отримати остаточне імплементаційне рішення для затвердження Плану на засіданні Ради ЄС, запланованому на 14 травня.

    Очікується, що найближчим часом будуть підписані відповідні документи між Україною та ЄС для повноцінного запуску програми, яка має стати важливим кроком в розвитку України.

    Міністр економіки України Юлія Свириденко підкреслила, що Україна вже зараз демонструє значний прогрес у досягненні поставлених у Плані реформ цілей. За її словами, було виконано 12 з 36 індикаторів, передбачених на 2024 рік.

    Виконання п'яти індикаторів у першому кварталі дозволило отримати фінансову підтримку в розмірі 6 мільярдів євро у березні та квітні. Свириденко зауважила, що робота над реалізацією Плану та позитивні зміни в державі дозволять залучити ще 10 мільярдів євро підтримки цього року.

    За попередніми розрахунками, в Україні планується отримати 16 мільярдів євро у 2024 році, 12,5 мільярдів у 2025 році, 7,25 мільярдів у 2026 році, 1,2 мільярдів у 2027 році та ще 1,32 мільярдів у січні 2028 року за виконання показників у четвертому кварталі 2027 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.