• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Швеція спрощує умови для українців: що зміниться?

    Опубликовано: 2024-05-08 09:00:42

    Уряд Швеції вирішив упростити процедуру реєстрації та отримання номера соціального страхування для українців, що перебувають в країні, що надасть їм ряд нових переваг.

    Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sveriges radio, шведський уряд оголосив це у понеділок.

    За діючими правилами українці повинні прожити у Швеції три роки, перш ніж їх можна буде внести до реєстру населення та отримати номер соціального страхування.

    Однак уряд Швеції планує, щоб українці змогли реєструватися через рік перебування. Нові правила мають набрати чинності з 1 листопада.

    "Це означатиме, що вони матимуть повний доступ до медичної допомоги, стоматологічного лікування, можливість догляду за дітьми та відпустки по догляду за ними. Крім того, через свій номер соціального страхування вони матимуть ідентифікаційний номер банку, що спростить звернення до органів влади та інших установ", - пояснила міністр міграції Швеції Марія Мальмер Стенергард.

    Зареєстровані в національному реєстрі українці зможуть брати участь у програмі агентства з працевлаштування, що підтримує вивчення шведської мови та допомагає з пошуком роботи.

    Участь у програмі дозволить отримувати більше грошей, ніж сьогодні. Зараз українці можуть отримувати матеріальну допомогу у розмірі 71 шведської крони на день (7 євро), а з участю у програмі - 308 шведських крон (30 євро).

    За даними уряду Швеції, станом на 1 листопада цього року близько 33 тисяч українців будуть зареєстровані та матимуть право на кращу допомогу у виході на ринок праці через програму агентства зайнятості.

    Проте українці не матимуть права на допомогу на дітей або житло, а багато з них продовжуватимуть жити на 71 шведську крону на день, поки не зможуть зареєструватися після перебування у країні понад 12 місяців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.