• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія та Канада підтримають виробництво зброї в Україні

    Опубликовано: 2024-05-07 09:00:58

    Міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін оголосив, що дві країни Заходу згодилися фінансувати виробництво зброї українською оборонною промисловістю.

    На Форумі оборонної промисловості ЄС-Україна Камишін заявив, що його основне завдання – отримати фінансування на виробництво озброєння в Україні, бо "ми вже можемо це зробити".

    "Ми маємо додаткові нескористані можливості, і ми хочемо, щоб їх фінансували за кошти з Європи", – пояснив міністр.

    "Є у нас ініціатива, що ми називаємо "Зброярі", і зараз вже дві країни зголосилися фінансувати виробництво в Україні. Це Данія та Канада. Ми шукаємо додаткові кошти, щоб збільшити виробництво в Україні", – додав Камишін.

    Міністр уточнив, що йдеться про "все, починаючи від бронетехніки та закінчуючи системами безпілотних літальних апаратів та наземних комплексів".

    "Сьогодні все це можна виробляти в Україні у більшому обсязі. Це найшвидший та найбільш правильний спосіб підтримати наші Збройні сили", – підкреслив він.

    На форумі глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловив переконання, що країни Євросоюзу можуть закуповувати озброєння для України у вітчизняних оборонних компаній та оперативно передавати його для військової підтримки Києва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.