• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансова підтримка українського бізнесу: що удосконалив Кабмін

    Опубликовано: 2024-05-02 15:00:04

    Кабінет Міністрів України удосконалив фінансову підтримку українського бізнесу, внісши зміни до постанови №723 "Деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі". Ці зміни мають на меті покращити умови для підприємств та підтримати їх у складних умовах воєнного стану. Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді.

    Оновлення стосується порядку надання державних гарантій на портфельній основі, умов відбору банків-кредиторів та терміну надання гарантій. Зокрема, термін дії державних гарантій буде продовжено до 10 років для кредитів, призначених для відбудови зруйнованих унаслідок військової агресії основних засобів. Для інших категорій кредитів термін продовжиться до 5 років, що сприятиме підтримці підприємств, особливо у сільському господарстві.

    Також важливою новацією є можливість отримання кредитів під державні гарантії для суб’єктів підприємництва у сфері переробної промисловості за всіма відповідними кодами видів економічної діяльності.

    Міністерство фінансів підкреслює, що ці зміни сприятимуть підтримці мікро-, малих та середніх підприємств в умовах воєнного стану. Вони також сприятимуть стабілізації економічного стану та підтримці національного виробництва на шляху до сталого відновлення. Такі заходи допоможуть зміцнити економіку та забезпечити її стійкий розвиток у складний період.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.