• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому тріскається шкіра на руках: думка експерта

    Опубликовано: 2024-04-26 07:24:21

    Тріщини на руках є ознакою високої сухості шкіри. Вони можуть стати воротами для бактерій та інфекцій, призводячи до запалень і виразок, особливо в зимовий період. Проблема тріщин на руках не обмежується тільки жінками, також вона трапляється у чоловіків.

    Походження сухості шкіри може бути пов'язане з неправильним доглядом за нею:

    Миття рук у жорсткій воді.
    Недбале витирання після вмивання.
    Недостатній захист рук від холоду і вітру.
    Вплив побутових хімічних засобів без захисних рукавичок.
    Робота з ґрунтом без захисту.
    Однак сухість шкіри також може бути пов'язана з певними захворюваннями, такими як псоріаз або діабет.

    Тріщини бувають поверхневими та глибокими. Поверхневі тріщини зачіпають епідерміс і зазвичай загоюються швидко за правильного догляду. Глибокі тріщини проникають глибше в дерму і можуть залишити рубці після загоєння.

    У разі появи тріщин на шкірі рук необхідно негайно починати лікування.

    Важливо заповнити втрачену вологу за допомогою живильних кремів, вибираючи їх залежно від стану шкіри рук. Крем найкраще наносити відразу після контакту з водою.

    Якщо використання крему не приносить результатів, корисно придбати зволожувальні рукавички для нічного застосування. Вони забезпечують тривале зволоження шкіри, збагачуючи її вологою протягом усієї ночі.

    Крім косметичних засобів, можна застосовувати народні методи, підбираючи найбільш підходящий рецепт маски для шкіри рук.

    У разі, якщо застосування всіх засобів і методів не дає результатів або тріщини на руках не загоюються протягом 2-3 тижнів, необхідно звернутися до дерматолога.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.