• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Офісна алергія: непомітна загроза за робочим столом

    Опубликовано: 2024-04-20 07:24:21

    Якщо вас раптом почали турбувати чхання, сльозотеча в очах і утруднене дихання, щойно ви переступаєте поріг офісу, не поспішайте звертатися до антизастудних препаратів. Можливо, ви зіткнулися з так званою "офісною алергією". Це нове явище, яке сьогодні діагностують у кожного третього офісного працівника. Причому, воно може торкнутися як тих, хто працює на "шкідливих виробництвах", так і тих, чия спеціальність здається нешкідливою. Але які причини цього явища і як з ним боротися?

    принтер і його прихована небезпека
    Принтер - невід'ємна частина офісного життя. Однак при найближчому розгляді ви, можливо, відчуєте легкий неприємний запах, і це невипадково. У процесі роботи принтер викидає в повітря безліч крихітних крапель чорнила, які можуть стати причиною сильної алергічної реакції в разі потрапляння в очі, ніс або рот. Щоб уникнути цього, рекомендується ізолювати копіювальну техніку в добре провітрюваному приміщенні та ретельно мити руки після контакту з чорнилом.

    боротьба з пилом
    Пил - один із найсильніших алергенів, і він може ховатися навіть в офісі, що здається чистим. Найпоширенішими місцями скупчення пилу можуть бути кулер вашого комп'ютера, килимове покриття або портьєри. Щоденне протирання оргтехніки спеціальними антисептичними серветками може істотно знизити ризик алергічних реакцій.

    прихована загроза повітря
    Мікроскопічні спори цвілі вважаються одними з найсильніших алергенів. І хоча здається, що в офісі їм немає місця, вони можуть мешкати у квіткових горщиках або навіть усередині кондиціонерів. Регулярне обслуговування кондиціонерів і ретельний догляд за рослинами допоможуть запобігти їхньому розмноженню.

    небезпека канцтоварів
    Деяке канцелярське приладдя, як-от ручки та лінійки, може містити алергени, як-от нікель і хром, що спричиняють дерматит під час контакту зі шкірою. Заміна таких предметів на безпечніші варіанти, як-от гелеві ручки та пластикові лінійки, допоможе уникнути алергічних реакцій.

    шкідливі речовини в меблях
    ДСП, пластик і МДФ, які використовуються в офісних меблях, можуть виділяти небезпечні речовини навіть за незначного нагрівання, що становить загрозу для здоров'я. Провітрювання приміщення і використання екологічно чистих меблів може знизити ризик алергічних реакцій серед співробітників.

    Таким чином, офісна алергія - це реальна загроза здоров'ю, з якою стикаються багато офісних працівників. Однак дотримання простих запобіжних заходів і правильна організація робочого простору можуть значно знизити її вплив.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.