• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія вкладає мільярди крон в українську оборонну промисловість та передасть зброю

    Опубликовано: 2024-04-18 12:00:45

    Данія анонсувала новий пакет військової допомоги для України на суму близько 2,2 мільярда датських крон (приблизно 300 мільйонів євро). Цю інформацію надали представники Міністерства оборони Данії.

    Ключовими складовими цього пакету є інвестиції в українську оборонну промисловість, а також закупівля та передача зброї, боєприпасів, безпілотників і ракетних компонентів.

    Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен наголосив, що ця допомога підтримує "абсолютну підтримку Данії у боротьбі України за свободу". Він також зазначив, що пакет спрямований на розширення оборонно-промислової співпраці, оскільки Україні потрібно зміцнити та розвивати власне виробництво артилерії, ракет та безпілотних літальних апаратів.

    Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен підкреслив, що ситуація в Україні є критичною, тому Захід має посилити свою військову підтримку. Він також відзначив, що нова ініціатива Данії може стати прикладом для інших країн, які мають намір інвестувати в Україну для виробництва необхідного військового обладнання.

    Згідно з 17-м пакетом допомоги, Данія надасть Україні зброю, боєприпаси, безпілотні літальні апарати та компоненти для ракет у співпраці з Нідерландами та Чехією.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.