• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Секрети зберігання та кип'ятіння молока

    Опубликовано: 2024-04-16 07:24:28

    Молоко - це не тільки важливе джерело поживних речовин, а й продукт, що потребує особливого догляду, щоб зберегти його свіжість і якість. У цій статті ми розглянемо кілька способів, як зберігати та правильно кип'ятити молоко, щоб уникнути його скисання та запобігти можливим неприємностям.

    Перше, що слід врахувати, - це вибір посуду для кип'ятіння молока. Рекомендується використовувати спеціально відведену для цього каструлю, переважно з товстим дном з алюмінію або емалі. Молоко легко вбирає сторонні запахи, тому важливо уникати використання посуду з інших матеріалів.

    Щоб отримати смачне пряжене молоко, слід негайно після закипання вилити його в чистий термос і залишити на кілька годин. Цей метод допоможе зберегти в молоці його приємний смак і аромат.

    У разі відсутності холодильника в спекотну погоду, можна використовувати метод кип'ятіння молока вранці та ввечері для його збереження протягом 2-3 діб. Важливо залишати посуд із молоком відкритим до повного охолодження, щоб уникнути скисання.

    Під час кип'ятіння молока рекомендується використовувати каструлю з товстим дном, щоб уникнути пригорання продукту. Також корисно попередньо обполоснути посуд холодною водою, щоб зменшити ризик підгоряння.

    Для запобігання скисанню молока можна додати дрібку солі або трохи цукру під час кип'ятіння. Також ефективним є метод із використанням скляного глечика, поміщеного в широку миску з водою і накритого чистою серветкою. Це допоможе підтримувати низьку температуру молока і запобігти його скисанню.

    Слід також пам'ятати, що молоко не втече під час кип'ятіння, якщо обробити краї посуду жиром. Цей простий прийом допоможе уникнути розливання та заощадити час на прибиранні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.