• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Терористична атака рф на Трипільську ТЕС призвела до повного її знищення

    Опубликовано: 2024-04-12 13:00:01

    Терористична атака рф на Трипільську теплоелектростанцію в Київській області вночі на 11 квітня призвела до повного знищення цього об'єкту енергетики. Про це повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота в інтерв'ю для Інтерфакс-Україна.

    Він підкреслив, що всі працівники, які перебували на об'єкті під час атаки, залишилися живими. Проте масштабна пожежа в турбінному цеху сталася внаслідок обстрілів, і наразі тривають роботи з локалізації вогню.

    Нагадаємо, що це не перший випадок атаки на енергетичні об'єкти в Україні. 22 березня 2024 року Зміївська теплоелектростанція в Харківській області була повністю зруйнована, а 25 липня 2022 року російські війська захопили Вуглегірську теплоелектростанцію на Донеччині, що призвело до втрат ПАТ "Центренерго" у сфері енергогенерації.

    Наразі про атаку на Трипільську ТЕС офіційно повідомлено. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко підтвердив, що російські терористи атакували енергетичний об'єкт в області, хоча не уточнив конкретної локації.

    Мер міста Українка Олександр Туренко закликав мешканців максимально зачинити вікна у своїх будинках через шкідливі викиди під час пожежі. Також він попросив зарядити всі пристрої та зробити запаси води, наголосивши на незламності духу українського народу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.