• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС надає екстрену допомогу Україні: 167 генераторів електроенергії

    Опубликовано: 2024-04-10 09:00:13

    Євросоюз надає екстрену допомогу Україні у вигляді 167 генераторів електроенергії після атак Росії на її енергетичну інфраструктуру. Ця допомога вже направляється до України. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

    Австрія, Німеччина, Швеція та Нідерланди пропонують 157 електрогенераторів різної потужності через Механізм цивільного захисту ЄС. Крім того, Євросоюз надає 10 електрогенераторів великої потужності з власних резервів на суму 3,57 млн євро.

    "Кожен з цих потужних генераторів з можливістю 1 МВт забезпечить електроенергією лікарню середнього розміру у надзвичайних ситуаціях", - зазначено у заяві Єврокомісії.

    Гендиректор Євросоюзу з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич наголосив на тому, що план Росії занурити Україну в темряву буде невдалим, оскільки "ЄС працює цілодобово, щоб підтримати енергопостачання в Україні".

    Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації перебуває в тісному контакті з українським урядом для надання подальшої допомоги в разі необхідності.

    Раніше було оголошено, що уряд Данії виділив 40 мільйонів данських крон (понад 5 млн євро) на відновлення української енергетичної системи після масованих атак Росії на інфраструктуру.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.