• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США попереджають Китай про санкції за співпрацю з РФ: що це означає для країн

    Опубликовано: 2024-04-09 14:00:55

    Міністерка фінансів США Джанет Єллен під час свого візиту до Китаю висловила серйозне попередження банкам та експортерам Піднебесної про можливі "значні наслідки", якщо вони будуть надавати допомогу Росії у зміцненні її військового потенціалу.

    Згідно з повідомленням агентства Bloomberg, Єллен підкреслила, що компанії в Китаї повинні утриматися від фінансової та ресурсної підтримки російській війні. Вона застерегла, що в разі порушення цього принципу їм загрожують серйозні наслідки з боку Сполучених Штатів.

    Міністрка підкреслила, що будь-які банки, які допомагають у великих транзакціях, спрямованих на постачання товарів військового або подвійного призначення до російських оборонних підприємств, ризикують потрапити під санкції США.

    Адміністрація президента Джо Байдена активно працює над тим, щоб усунути фірми з усього світу, які допомагають Росії уникнути санкцій, які були запроваджені проти Москви через її вторгнення до України у 2022 році.

    Хоча Китай вже був об'єктом попереджень у минулому, відправлене Єллен послання до китайської столиці було надзвичайною прямою загрозою санкцій. Це свідчить про серйозність позиції США щодо дотримання принципів міжнародної безпеки та стримування агресивних дій Росії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.