• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стратегічний план цифровізації Державної митної служби: крок до європейських стандартів

    Опубликовано: 2024-04-08 09:00:55

    Міністерство фінансів України затвердило стратегічний план цифровізації Державної митної служби. Цей крок відбувається в контексті підготовки країни до вступу до Європейського Союзу та виконання угоди про Асоціацію. Про це повідомили у пресслужбі Мінфіну.

    Стратегічний план є однією з умов плану України у рамках інструменту ЄС Ukraine Facility на наступні три місяці. Виконання всіх індикаторів першого етапу дозволить залучити бюджетну підтримку обсягом близько 4 мільярдів євро.

    Основні зміни, передбачені стратегічним планом, включають розвиток та адаптацію митних ІТ-інструментів, взаємодію митних органів та бізнесу, а також боротьбу з корупцією та шахрайством.

    Серед ключових напрямків розвитку - розробка автоматизованої системи митного оформлення "Центр", оновлення національної системи гарантій (GMS-UA), впровадження системи рішень (CDS) та системи боротьби з підробкою та піратством (COPIS).

    У плані передбачено також цифровізацію митних процесів, спрощення та переваги для бізнесу, який долучається до європейських стандартів, а також заходи щодо мінімізації впливу людського фактору та забезпечення захищеності даних.

    Впровадження стратегічного плану сприятиме наближенню митних практик України до європейських стандартів, спростить та прискорить митні процеси, зменшить корупційні ризики та прискорить інтеграцію країни до ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.