• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Фінляндія зміцнили безпекові зв'язки: підписана угода

    Опубликовано: 2024-04-04 09:00:03

    Президент України Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та надання довгострокової підтримки. Це відбулося 3 квітня, як повідомив Зеленський у своєму Telegram-каналі.

    Угода передбачає, що Фінляндія надаватиме Україні довгострокову військову та фінансову підтримку, а також поглиблюватиме співпрацю в політичній, фінансовій і гуманітарній сферах.

    "Фінляндія формалізувала свою готовність і надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії. Також наш союзник зобовʼязався надавати довгострокову військову та фінансову допомогу, а також поглиблювати співпрацю з Україною в політичній, фінансовій, гуманітарній та у сфері реформ", - зазначив Зеленський.

    Крім того, Фінляндія буде допомагати Україні відновлювати об'єкти енергетики, оцінювати екологічні збитки та зміцнювати захист критичної інфраструктури. Фінські лікарі також будуть надавати медичну допомогу українським військовим.

    Угода має діяти протягом десяти років і спрямована на підтримку та захист України в її шляху до членства в НАТО та Європейському Союзі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.