• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бельгія надасть Україні 100 млн євро на обслуговування винищувачів F-16

    Опубликовано: 2024-04-01 13:00:40

    Уряд Бельгії ухвалив рішення про виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 100 мільйонів євро на обслуговування винищувачів F-16.

    Про це заявила міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер.

    Вона підкреслила, що це вже 25-й пакет допомоги, який виділяється Україні в рамках "авіаційної коаліції".

    "Рада міністрів схвалила 25-й пакет підтримки для України: 100 млн євро на обслуговування та підтримку винищувачів F-16 у межах міжнародної коаліції F-16", – написала вона.

    Крім Бельгії, на подібний пакет допомоги також анонсували Нідерланди. Країна виділить €150 млн на закупівлю боєприпасів "повітря-земля" для винищувачів F-16.

    В Міністерстві оборони Нідерландів нагадали, що для навчання українських пілотів у Румунії вже було надано 18 винищувачів F-16. Ще 24 літаки, що залишились, також призначені для поставок в Україну. Зараз частину з них готують до цього, враховуючи домовленості з партнерами по коаліції.

    Поки пілоти навчаються літати на F-16, Україна готує інфраструктуру для експлуатації західних винищувачів, враховуючи їх можливе використання у бойових умовах.

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що, за оптимістичним сценарієм, поставки літаків очікуються в першій половині 2024 року, коли пілоти закінчать навчання та готовні летовища.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.