• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна здобула рекордну фінансову підтримку від міжнародних партнерів у березні

    Опубликовано: 2024-04-01 09:00:02

    Протягом березня Україна отримала надзвичайно важливу та рекордну суму фінансової допомоги від міжнародних партнерів, яка складає 9 мільярдів доларів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    Загальна сума фінансової допомоги включає в себе різноманітні джерела, серед яких виділяються 4,5 мільярда євро від Європейського Союзу в рамках Ukraine Facility, 1,5 мільярда доларів, які були надані Канадою, 880 мільйонів доларів від Міжнародного валютного фонду, 230 мільйонів доларів від Японії та додаткові 1,5 мільярда доларів, що надійшли сьогодні від Світового банку.

    Денис Шмигаль зауважив, що ці кошти стануть життєво важливим ресурсом для уряду України, дозволяючи забезпечити фінансування всіх критичних видатків бюджету в цей важкий час для країни.

    За інформацією з Міністерства фінансів, з початку 2024 року обсяг зовнішнього фінансування від партнерів сягнув 10,1 мільярда доларів, а з початку повномасштабної війни Україна вже отримала 83,7 мільярда доларів США.

    Отримана міжнародна допомога спрямована на фінансування пріоритетних соціальних програм Державного бюджету України, що стає додатковим кроком у підтримці населення та зміцненні економічної стійкості країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.