• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чеський уряд затвердив відправку до України останньої партії гелікоптерів Мі-24

    Опубликовано: 2024-03-25 12:00:43

    Чеський уряд затвердив відправку до України останньої партії гелікоптерів радянської епохи Мі-24 у кількості двох одиниць.

    Про це повідомила міністр оборони Чехії Яна Чернохова, повідомляє видання Denikn.

    "У нас більше немає обладнання, яке ми могли б пожертвувати", - заявила вона.

    Згідно зі звітом видання, два тижні тому міністр оборони принесла до уряду секретний документ і пропозицію щодо передачі Україні гелікоптерів, яку уряд підтримав.

    Ця передача гелікоптерів Мі-24 стане третьою з моменту розпочаття повномасштабного вторгнення. Перша передача чотирьох літальних апаратів відбулася у липні 2022 року, а друга - улітку 2023 року.

    Як зазначала міністр Чернохова, радянські вертольоти Мі-24 виконували відмінну службу, хоча прослужили довше, ніж очікувалося. Вони були якісними та тривалий час виконували завдання на користь армії та в зарубіжних операціях.

    Нагадаємо, що Генеральний штаб Північної Македонії також затвердив рішення передати Україні 12 вертольотів Мі-24, виготовлених у 1980-х роках. Ці вертольоти були придбані Північною Македонією в України у 2001 році. Армія країни припинила їх використання у 2015 році.

    Гелікоптери - це лише одна з багатьох форм підтримки, яку Чехія надає Україні в боротьбі з агресією. Серед інших ініціатив - закупівля 800 тисяч боєприпасів, які є критично важливими для України на полі бою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.