• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейський Союз планує посилити умови «транспортного безвізу» з Україною

    Опубликовано: 2024-03-06 09:00:01

    5 березня Європейська комісія запропонувала жорсткіші оновлення угоди про автомобільні перевезення з Україною, не змінюючи основних цілей та обсягів перевезень. Пропозиції ЄК, надіслані до Ради ЄС, виникли в контексті потреби адаптації до викликів, що виникли через російську агресію проти України. Початкові угоди були підписані в червні 2022 року й продовжені до червня 2024 року.

    Пропозиції Європейської комісії передбачають обов'язковість наявності документів, які підтверджують правомірність дій транспортного оператора та спеціальних документів, що свідчать про обумовленість операцій без вантажу. Також запропоновано посилити контроль за дотриманням операторами автомобільних перевезень певних зобов'язань, при порушенні яких може бути скасована ліцензія.

    Представники Європейської комісії переконані, що такі заходи сприятимуть реалізації угоди без шкоди для взаємної вигоди різних країн. Нагадаємо, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом, укладена Україною в червні 2014 року, відкрила їй двері на європейські ринки.

    Польські фермери знову розпочали акції протесту 9 лютого, блокуючи рух на пунктах пропуску. Дозвіл на протести від польської влади фермери мали до 9 березня, але після цього вони не планували відмовлятися від протесту. Наразі для України відкритий "транспортний безвіз" з 35 країнами, включаючи країни Європейського Союзу. В минулому році Міністерство відновлення успішно домовилося про подібні угоди з Норвегією, Північною Македонією та Молдовою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.