• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • РФ виключена з Дунайської комісії: новий крок у міжнародній ізоляції

    Опубликовано: 2024-03-04 13:00:33

    Міжнародна ізоляція Росії у світі продовжує зростати, адже з 1 березня країна була офіційно виключена з Дунайської комісії, яка регулює судноплавство на Дунайському річковому шляху. Цей крок став наслідком того, що сама РФ відмовилася вийти з організації після того, як ухвалено рішення про її виключення в грудні 2023 року. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

    Варто згадати, що рішення про виключення Росії з Дунайської комісії було прийняте на засіданні в грудні 2023 року. Росії було надано строк до 29 лютого 2024 року, щоб вона сама вийшла з організації, однак цього не сталося.

    За словами Кулеби, внаслідок цього рішення країни-члени Дунайської комісії більше не визнають свої зобов'язання перед Росією за основоположною Белградською конвенцією. Також вперше з моменту свого заснування Комісія наклала штраф на РФ за несплату внесків після її позбавлення повноважень у березні 2022 року.

    Кулеба закликав інші міжнародні організації наслідувати цей приклад та ізолювати Росію. Він переконаний, що агресорам і терористам не має бути місця на авторитетних міжнародних форумах.

    Дунайська комісія - це міжнародна організація, заснована Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї у 1948 році. До її складу входять 10 країн, включаючи Україну. Рішення про виключення РФ з цієї організації стало одним із численних кроків у міжнародній ізоляції Росії через її агресивні дії.

    Цей вчинок став частиною широкої кампанії виключення Росії з міжнародних організацій через її дії у війні з Україною. Серед інших організацій, які вже виключили Росію, - Міжнародна морська організація та Європейська мережа національних правозахисних установ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.