• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Значення грантів Японії та Норвегії для України: Фінансова підтримка на розвиток соціальної сфери

    Опубликовано: 2024-02-29 09:00:00

    Японія та Норвегія відправили величезний грант на $760 млн у державний бюджет України. Ці кошти призначені для часткової компенсації видатків, які не пов'язані з обороною та безпекою країни. Зокрема, ці гроші будуть спрямовані на пенсійні виплати, виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та оплату праці педагогів. Про це повідомило Міністерство фінансів.

    Цей грант є другим за рахунком у рамках проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). За даними відомства, загальний обсяг додаткового фінансування становить $760 млн, з яких $465 млн надійшло від уряду Японії та $295 млн від уряду Норвегії.

    Міністр фінансів України Сергій Марченко наголосив на важливості підтримки, яку надають Україні Японія та Норвегія. З його слів, ця допомога має критичне значення, особливо у час війни, для фінансування соціальної сфери. Він висловив вдячність партнерам за їх готовність активно співпрацювати у такий складний період для України.

    За даними Мінфіну, у 2024 році Україна отримала близько $1,2 млрд зовнішньої фінансової допомоги від різних донорів через проекти Світового банку. При цьому майже 75% з цієї суми складають гранти. Нагадаємо, що у листопаді 2023 року Україна отримала $400 млн від Світового банку під гарантію Британії, які також були частиною проекту "PEACE in Ukraine".

    Ці фінансові внески є важливим кроком для підтримки України в умовах війни та важливим кроком для зміцнення соціальної сфери країни. Надання такої підтримки з боку міжнародних партнерів свідчить про солідарність та готовність допомагати Україні у складний час.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.