• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нідерланди спрямовують 100 мільйонів євро на снаряди для України з ініціативи Чехії

    Опубликовано: 2024-02-28 09:00:52

    Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте оголосив про виділення понад 100 мільйонів євро для України на закупівлю артилерійських снарядів за межами Європейського Союзу. Це рішення було ухвалено в контексті зростаючої загрози російської агресії на сході України.

    "Українські війська продовжують відвідувати величність, захищаючи свою країну від російської агресії. Ми, наші партнери, повинні підтримати Україну в цей складний період", - зазначив Рютте.

    Виділення цих коштів спрямоване на виконання зобов'язань перед Україною та підтримку ініціативи Чехії з постачання важливих військових ресурсів. Рютте також висловив переконання, що рішення прийнято вчасно, оскільки російський президент Володимир Путін продовжує підготовку до тривалого конфлікту на сході України.

    Варто відзначити, що Нідерланди укладають безпекову угоду з Україною, яка передбачає тривалу підтримку країни упродовж 10 років. Це свідчить про довгострокове зобов'язання країни підтримувати Україну в умовах геополітичних викликів.

    Чехія виявила можливість постачання сотень тисяч артилерійських боєприпасів, які можна було б доставити в Україну протягом декількох тижнів. Президент Чехії Петр Павел підкреслив, що знайдені ресурси становлять велике значення для підтримки українських силовиків у боротьбі з агресією.

    "Ми впевнені, що ці снаряди стануть ефективним інструментом у руках українських військових у відповідь на загрозу", - підсумував прем’єр-міністр Нідерландів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.