• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський розкрив кількість загиблих українських воїнів

    Опубликовано: 2024-02-27 16:00:13

    Президент України Володимир Зеленський оголосив, що протягом повномасштабної війни з Росією загинуло 31 тисяча українських військових.

    Про це він повідомив під час прес-конференції, підкресливши, що кожна втрата для країни надзвичайно болісна. "31 000 українців-військових загинули у цій війні", - сказав Зеленський.

    Він також зазначив, що втрати Росії складають 180 тисяч військових.

    Зеленський відхилив заяви російських офіційних осіб про те, що Збройні сили України втратили понад 100 000 осіб, наголосивши, що ці дані не мають під собою підстав.

    Президент також утримався від надання конкретних цифр щодо поранених українських військових, оскільки це може дати перевагу Росії у зіставленні інформації про загиблих та поранених.

    Дані говорять про те, що найбільше інформації про загиблих воїнів було зафіксовано у березні 2022 року - 2549 осіб, тоді як найменша кількість втрат - у серпні 2023 року - 646 осіб.

    За зібраними даними, з початку 2023 року кількість підтверджених загиблих поступово зменшується, з деякими винятками, що можна пояснити обставинами кожного окремого місяця.

    Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі раніше повідомляв, що з початку грудня до кінця квітня Російська Федерація втратила 100 000 військових лише в боях за Бахмут в Донецькій області.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.