• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина збільшує гуманітарну допомогу Україні: €100 мільйонів на підтримку

    Опубликовано: 2024-02-27 09:00:28

    Уряд Німеччини прийняв рішення про надання додаткової гуманітарної допомоги Україні у сумі €100 мільйонів. Це дозволить підтримати країну в умовах війни, яку веде з нею Росія. Таким чином, загальна сума допомоги, наданої Німеччиною, становить 1 мільярд євро.

    Про це повідомила Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. "Наша підтримка для України спрямована, передусім, на підтримку місцевого населення. Ми акцентуємо увагу на цивільній реконструкції. Ми збільшуємо гуманітарну допомогу на 100 мільйонів до 1 мільярда", - зазначила вона.

    Бербок також зазначила, що через пошкодження водопроводу, зумовлене військовою діяльністю, мешканцям Миколаївської області довелося протягом місяця не мати доступу до питної води. Однак завдяки спільним зусиллям вдалося відновити водопостачання.

    Попри спробу відвідати будівництво водопровідної станції у Миколаєві, Бербок зазнала перешкод через російський розвідувальний безпілотник, який був помічений у цьому районі.

    Бундестаг, парламент Німеччини, прийняв державний бюджет на 2024 рік, у якому передбачено близько €7,6 мільярда на військову допомогу Україні.

    Також вирішено виділити 300 мільйонів євро фінансової допомоги компанії "Укренерго". Німеччина є найбільшим донором Фонду підтримки енергетики України, надаючи понад 100 мільйонів євро. Німеччина активно допомагає Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.