• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Велика Британія поставить Україні тисячі БПЛА на суму понад $250 млн

    Опубликовано: 2024-02-16 09:00:08

    Україна отримає значну підтримку від Великої Британії у формі тисяч безпілотних літальних апаратів (БПЛА), вартість яких перевищує $250 млн в рамках пакету допомоги у розмірі £200 млн.

    Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, цитує Reuters.

    "Спільно Велика Британія та Латвія нададуть Україні необхідні можливості для самозахисту та перемоги у цьому конфлікті, щоб забезпечити, що президент Росії Володимир Путін зазнає невдачі у своїх незаконних та агресивних амбіціях", - підкреслив Шеппс.

    Вже раніше Міністерство оборони акцентувало увагу союзників на потребі України у безпілотних системах, засобах радіоелектронної боротьби та технологіях для захисту критичної інфраструктури.

    У січні Україна та Латвія створили коаліцію, спрямовану на розвиток дронів та засобів радіоелектронної боротьби. Рішення про це було прийнято під час візиту міністра оборони Латвії Андріса Спрудса до Києва.

    Міністр оборони Швеції Поль Джонсон на засіданні Контактної групи з оборони України "Рамштайн" оголосив про приєднання своєї країни до коаліції дронів.

    Британія також приєдналася до цієї ініціативи, ставши співлідером коаліції разом із Латвією.

    У середині лютого стало відомо, що до коаліції долучилися також Нідерланди.

    Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що коаліція дронів вже офіційно розпочала роботу. До неї приєдналися вісім країн - Швеція, Велика Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.