• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Каталін Новак заявила про відставку

    Опубликовано: 2024-02-13 13:00:37

    Президентка Угорщини, Каталін Новак, увечері суботи, 10 лютого 2024 року, зробила шокуюче зізнання про свою помилку, що стало причиною її відставки. Її рішення помилувати особу, засуджену за приховування справи про сексуальне насильство над дітьми у сиротинці, викликало гостру реакцію суспільства.

    "Я зробила помилку. Я, як глава держави, звертаюся до вас сьогодні востаннє. Я подаю у відставку з посади президента республіки", - ці слова Новак прозвучали в ефірі угорського телебачення.

    Відставка стала наслідком великого обурення громадськості через її рішення про помилування особи, причетної до приховування сексуального насильства над дітьми. Президентка визнала свою помилку і зазначила, що не може пробачити жодного, хто жорстоко поводиться з дітьми.

    Каталін Новак підкреслила важливість безпеки та захисту найвразливіших у суспільстві - дітей. Вона вибачилася перед тими, кого образила своїм рішенням, і перед усіма жертвами, які могли відчути, що їхні права не захищені.

    Слід зазначити, що це не перший скандал, пов'язаний з помилуванням, у який потрапила Каталін Новак. У лютому 2024 року стало відомо, що вона помилувала декількох злочинців під час візиту Папи Франциска до Угорщини у квітні 2023 року.

    Помилування, зокрема, колишнього заступника директора дитячого будинку, засудженого за приховування фактів сексуального насильства над дітьми, викликало гостру критику громадськості. Після цього скандалу рішення Новак про відставку стало необхідним кроком для відновлення довіри громадськості.

    Крім того, наслідком цього скандалу стала відставка іншої посадової особи - міністерки юстиції Юдіт Варґа, яка була відповідальною за безпосереднє затвердження рішень про помилування.

    Зауважимо, що Каталін Новак очолювала Угорщину з травня 2022 року і стала першою жінкою-президентом в історії країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.