• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги на €190 млн

    Опубликовано: 2024-02-12 09:00:46

    Фінляндія продовжує підтримувати Україну у боротьбі за безпеку та територіальну цілісність, оголошуючи про новий значний пакет військової допомоги на суму €190 млн. Це вже 22-й пакет військової допомоги від початку повномасштабного вторгнення Росії. Загалом, вартість військової техніки, поставленої Фінляндією в Україну, наразі становить вражаючу суму в €1,8 млрд.

    Про це повідомлено у пресрелізі Міністерства оборони Фінляндії. Рішення про виділення допомоги було прийняте за участю президента Фінляндії на підставі пропозиції уряду.

    Цього разу в пакеті допомоги є і продукція, придбана вітчизняними виробниками, для якої виділено окреме фінансування у розмірі €30 млн.

    "Нам важливо знайти нові шляхи підтримки України у довгостроковій перспективі. У цьому контексті ми розробляємо довгостроковий план підтримки України", - заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен.

    "Ми маємо значний досвід у вітчизняній промисловості, і ми працюємо над тим, щоб використовувати його більш ефективно, включаючи підтримку України. Один з прикладів - наше вітчизняне виробництво боєприпасів", - додав міністр.

    З оперативних причин та для забезпечення безпечної доставки допомоги не надається додаткової інформації щодо змісту, способу або графіку надання допомоги.

    Під час надання додаткової допомоги враховувалися як потреби України, так і ресурсна ситуація Сил оборони.

    Нагадаємо, попередній пакет військової допомоги на суму €106 млн Фінляндія передала Україні у кінці грудня 2023 року.

    Також у грудні Фінляндія оголосила про намір збільшити виробництво артилерійських боєприпасів та поставляти їх в Україну. Україні зараз дуже потрібна техніка та боєприпаси від західних партнерів, оскільки рівень споживання боєприпасів залишається дуже високим.

    За інформацією Bloomberg, Збройні Сили змушені витрачати не більше 2 тисяч снарядів на день по всій лінії фронту завдовжки 1,5 тисяч км. Це втричі менше за кількість боєприпасів, які використовує армія РФ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.