• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкатні ворота

    Опубликовано: 2024-02-12 15:57:53

    Облаштування свого дому не завершується на його будівництві і ремонті. Також треба подумати від безпеки і комфортному попаданні в двір. Це досягається завдяки воротам і хвіртці. Існує багато видів в'їзних воріт. 

    Вони можуть бути розсувними або навісними, ручними або автоматичними. У цій статті ми розберемо детальніше такий вид в'їзних воріт як відкатні. Такі ворота складаються з однієї стулки (рідко з двох, якщо дуже широкий отвір і немає місця для відкату).

    Відкатні ворота бувають підвісними, рейковыми, але найпопулярніші - консольні. Чому? Тому що мають найвдалішу конструкцію і не мають тих недоліків, якими наділені попередні два типи.

    З чого складаються консольні відкатні ворота

    Такі ворота ще називають такими, що самонесущими, тому що вони пересуваються вздовж огорожі так, що не торкаються проїзду. Консольні ворота мають такі обов'язкові складові:

    ● Каркас відкатних воріт
    ● Обшивка воріт
    ● Закладна для кріплення кареток і приводу
    ● Фурнітура для консольних воріт
    ● Автоматика для відкатних воріт

    А тепер пробіжимося по кожній складовій

    Каркас відкатних воріт

    Таку назву йому дали із-за його способу застосування. Цей каркас роблять довше на 40-50 чим ширина отвору, щоб створка воріт знаходилась над поверхнею землі і при русі її не торкалась. При виготовленні використовують металеві профільні труби або ж спеціальний Т-профіль, який значно спрощує і прискорює процес збору каркаса. Хвостовик роблять або прямокутним, або трикутним.

    Обшивка

    Зашивають готовий каркас матеріалом, що добре переносить дії зовнішнього середовища. Кріпити можна з однією, або відразу з двох сторін. Також можна заощадити і не зашивати хвостовик, особливо якщо його зробили трикутним. Зашивають вже на встановленому каркасі за спеціальною технологією, щоб він сильно не просідав.

    Закладна для кріплення кареток і приводу

    Для консольних воріт необхідно виготовити місце для установки кареток. Прийнято виготовляти спеціальну заставу зі швелера, довжина якого дорівнює половині ширини отвору. Рекомендована ширина - від 12 до 18 мм. Для стійкості в ямі до швелера приварюю прути арматури. Заставу потім бетонують збоку отвору під ворота. Надалі до неї кріпитимемо і привід для відкатних воріт.

    Фурнітура для консольних воріт

    Цей комплект є обов'язковим елементом відкатних воріт консольного типу. Балка і пара кареток утворюють ту систему, завдяки якій стулка пересувається уздовж огорожі, при цьому не торкаючись поверхні землі. Також у складі комплекту є улавливатели (верхній і нижній), кінцевий ролик, верхні підтримувальні ролики і заглушка. Кожен елемент важливий і займає своє почесне місце в консольній системі відкриття відкатних воріт.

    Набір для автоматизації відкатних воріт

    Без цієї складової відкатні ворота вже повноцінні і можуть виконувати усі свої функціональні обов'язки. Але встановивши автоматику ви відчуєте увесь спектр позитивних емоцій. Особливо усі переваги ощутимы в погану погоду. З автоматикою на воротях не треба буде зайвий раз виходити з авто для відкриття, а потім ще і закриття воріт.

    Як зробити відкатні ворота своїми руками

    Не обов'язково наймати фахівців з монтажу таких воріт. Якщо ви любите працювати своїми руками і маєте увесь необхідний інструмент, то запасіться парою помічників і вперед.

    Виготовлення відкатних воріт розпочинається з підготовки. Заміряємо розміри майбутніх воріт, готуємо місце під виготовлення і монтаж. Закуповуємо усе необхідне. Усі деталі зарізаємо під задані розміри (краще виготовити креслення майбутніх воріт). Металеві труби чистимо від іржі і покриваємо грунтом.

    Робимо заставу, під неї вириваємо яму з боку отвору і бетонуємо отриману конструкцію. Далі збираємо каркас воріт і приварюємо ту, що направляє. Встановлюємо усі комплектуючі з фурнітури на свої "робочі" місця. Ставимо на отвір каркас і зашиваємо його. На останньому етапі ставимо замок або ж автоматику.

    5 способов сделать #ОткатныеВорота. Купить или сделать своими руками, что выгоднее?

    Вартість виготовлення відкатних воріт

    При самостійній установці, а також виготовленні відкатні ворота їх вартість буде значно нижча. Але про точну ціну можна дізнатися лише після обліку усіх чинників, що впливають на неї.

    Серед них: розмір воріт, вартість фурнітури і інших матеріалів, що використовуватимете при виготовленні, яка буде обшивка і чи будуть ворота обшиватися з однією або відразу з двох і т. п.

    Хочемо також відмітити, що в різних регіонах України такі матеріали, як пісок, щебінь, цемент і метал можуть коштувати по-різному.

    Чим можна обшивати відкатні ворота

    Зараз варіантів обшивки для воріт дуже багато. Головний критерій - підходить для зовнішнього використання. Будь-хто може підібрати на свій смак і можливий бюджет.

    Найпопулярнішими матеріалами можна назвати профнастил, сэндвич-панели, металевий паркан.

    Дерев'яні дошки також використовують, але з цим матеріалом треба бути обережним, оскільки саме дерево важке та ще воно може набирати вагу у вологу погоду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.