• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Швеція надала 26 мільйонів євро на енергоефективність в Україні

    Опубликовано: 2024-02-08 09:00:02

    Швеція знову виявила свою підтримку Україні, надаючи понад 26,4 мільйонів євро на розвиток проєктів з енергоефективності. Ця ініціатива стала можливою завдяки фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P), до якого уряд Швеції надав кошти.

    Міністерство інфраструктури України повідомило про це, зауваживши, що ці гроші будуть використані для підтримки громад, які отримають кредити від європейських фінансових установ на реалізацію проєктів у сферах тепло-, водопостачання, енергоефективності будівель, розвитку електротранспорту та відновлюваної енергетики.

    Це не перший раз, коли Швеція вкладає кошти в розвиток України через фонд E5P. Раніше у грудні вони надали 18,1 мільйона євро на цю саму мету. За підтримки цього фонду в Україні вже було реалізовано десять великих інфраструктурних проєктів, що покращили системи опалення та енергоефективність громадських будівель.

    Загалом, фонд E5P наразі має у своєму розпорядженні 240 мільйонів євро. Він є мультидонорським, тобто залучає внески від ЄС та групи з 24 країн, щоб заохотити інвестиції в енергоефективні та екологічні проєкти.

    Ця ініціатива не лише сприятиме покращенню енергоефективності в Україні, а й позначиться на зниженні викидів та покращанні якості життя українських громад. Спільні зусилля країн-донорів важливі для розвитку сталої та ефективної енергетики, яка є ключовою у боротьбі з кліматичними змінами та покращенні стану довкілля.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.