• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий механізм підтримки України від ЄС: Попередні умови та перспективи

    Опубликовано: 2024-02-07 09:00:51

    Європейський парламент та Рада ЄС затвердили попередні умови створення Українського фонду (Ukraine Facility) у рамках пакета на 50 мільярдів євро на чотири наступні роки. Це рішення відображає зобов'язання ЄС підтримати Україну у відновленні, реконструкції та модернізації країни, а також у виконанні реформ, які сприятимуть її приєднанню до Європейського Союзу.

    Новий механізм підтримки України буде мати загальний бюджет у 50 мільярдів євро та спрямовуватиметься на підтримку у період з 2024 по 2027 рік. Він об'єднає різні форми фінансової підтримки, забезпечуючи передбачувану та гнучку допомогу, адаптовану до потреб України під час війни та викликів реформ.

    Структура механізму передбачає кілька напрямків. По-перше, уряд України повинен розробити «План України», в якому відобразить свої плани щодо відновлення та реформ. Фінансова підтримка буде надаватися на основі виконання цього плану. По-друге, згідно з Рамковою інвестиційною програмою, Україна отримає підтримку у формі бюджетних гарантій, грантів та позик. По-третє, передбачено заходи підтримки, спрямовані на допомогу Україні в виконанні європейських стандартів та проведенні структурних реформ для майбутнього вступу до ЄС.

    Загальний бюджет у 50 мільярдів євро буде розділений на позики та гранти. Зазначається, що Україна зобов'язана буде підтримувати демократичні механізми та права людини, що включає багатопартійну парламентську систему та верховенство права.

    Діалог, ініційований в рамках Українського фонду, надасть Європейському парламенту можливість періодично обговорювати імплементацію плану з українською владою. Також будуть встановлені конкретні показники для оцінки ефективності плану, спростивши процедуру моніторингу та оцінки результатів реформ у різних сферах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.